Corner Fitness Florya

Corner Fitness Florya


Corner Fitness

Eğitmenlerimiz, sektörümüzdeki yeni oluşumları yakından takip ederek ve düzenli motivasyon toplantıları yaparak üyelerimize en sağlıklı ve en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlamaktadırlar. Corner Health & Fitness uzman eğitmen kadrosu, kişisel ihtiyaçlara göre özel programlar hazırlayarak hedeflerinize hızlı şekilde ulaşmanızı sağlıyor, bünyesinde gelişimi kolayca takip edebilmek için vücut ölçümleriniz her ay kontrol edilir. İnsan ilişkileri konusunda uzmanlaşmış; güler yüzlü, motive, canlı problem çözen, üyelerimizi önemseyen, saygılı kadrosuyla üyelerimizin spor merkezimizde zamanlarını mutlu geçirmelerine ve amaçlarına en kısa sürede ulaşmalarına yardımcı olmayı misyon edinmiştir.

Fitness Nedir?


Fitness, İngilizce’den dilimize direkt geçen bir kelimedir. Fitness’ın anlamı; sağlık, sağlıklı yaşam, fit, formda ve zinde olmaktır. TDK’ya göre fitness, sağlıklı yaşam demektir. Artan fiziksel çaba sırasında vücudun solunan oksijeni kas dokusuna dağıtma yeteneği olarak da tanımlanır.

Türkiye’de fitness kelimesi, daha çok spor salonlarında ekipman kullanılarak yapılan egzersizler olarak algılanır. Formda ve zinde kalma durumu, zorunlu olarak yoğun kas büyümesi gerektirmez. Sağlıklı ve fit bir yaşam sürme anlamını taşıyan fitness, birçok bileşen çerçevesinde vücuda yararlar sağlar.


Fitness’ın Faydaları Nelerdir?


Fitness’ın ortak ve yaygın olarak kabul edilen faydaları aşağıdakiler gibidir:

Kardiyovasküler dayanıklılık: Tipik olarak bir kişinin ne kadar uzun veya hızlı bir aktivite gerçekleştirebileceği, kalp atış hızı ve oksijen tüketimi gibi ölçümlerde kolayca tespit edilen olumlu etkiler yaratır.

Kas dayanıklılığı: Tipik olarak bir kişinin kaç kez egzersiz yapabileceği ile ölçülür. Yaygın testler şınav ve squat egzersizlerini içerir. Fitness yapanların kas dayanıklılığının giderek arttığı görülmüştür.

Kas gücü: Tipik olarak tekrarlara göre ne kadar ağırlık hareket ettirilebileceği ile ölçülür. Birden çok eklemi ve kas grubunu aktive eden squat veya bench press gibi egzersizler ölçüm için sıklıkla kullanılır. Genellikle kas gücünü ölçmek için biyomekanik ekipmanlara da ihtiyaç duyulur. Fitness yapanların kas güçlerinde olumlu bir artış gözlemlenmiştir.

Esneklik: Tipik olarak bir kas grubunun ne kadar uzatılabileceği veya eklemin ne kadar hareket ettirilebileceği ile ölçülür. En yaygın testler hamstringleri ve omuzları içerir. Fitness’ın esnekliğe de olumlu etkisi vardır.

Denge: Belirli bir konumda bir çeşit hareketin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ile ölçülebilir, süre kaydedilir. Dengeyi değerlendirmek için tek ayak üzerinde durmak gibi basit testler kullanılabilir. Daha gelişmiş testler, bir topu yakalamaya çalışmak, dengesiz bir nesnenin üzerinde durmak gibi görevler içerebilir. Denge, düzenli fitness egzersizleri ile artırılabilir.

Hız: Bir bireyin bir noktadan diğerine ne kadar hızlı hareket edebileceği test edilerek ölçülür. Genellikle hızı değerlendirmek için 36,5 metre uzaklıkta bir hedef kullanılır. Fitness antrenmanları bu yetenek üzerinde de olumlu etki yaratır.

Vücut kompozisyonu: Vücudun yağsız kütle oranı (kas, kemik, hayati doku ve organlar) ile yağ kütlesi dağılımının dengeli olması gerekir. Yağın yağsız kütleye oranı belirli bir oranda olmalıdır. Fitness yapmak vücut yağını azaltmaya ve kas kütlesini artırmaya veya korumaya yardımcı olur.